مجله اینترنتی موضوعنامک، شماره سیوهفت، مرداد ۱۴۰۲
سخن نخست:
انسان، آفریدهٔ برگزیده است. برگزیده شده، تا برگزیند و در پرتو گزینشگری، به معماری خود بپردازد و جامعهای که بناست در آن روزگار بسپرد.
گسترهٔ گزینندگی او بسگسترده است. همهٔ ساز و نهادها و آنچه در پیریزی، برافرازی و استوارسازی این بناهای سترگ، خود و جامعه، بهکار میآید، در همهٔ گاهها، در اختیار او گذارده شده است.
در نگارستان وجود، کِلک نگارگری، به خواست و ارادهٔ نگارگر ازل، برابر گوهر انسان در آفرینش، در دست خود اوست.
در این کارگاه، چهرهٔ خود را، خود مینگارد، رسمگری رسم و راه زندگی، از اندیشه خود او میتراود. خود اوست رقمزنندهٔ سعادت و شقاوت خویش.
نقش حکومت در اقتصاد اسلامی
یکی از اصول مهمّ اقتصاد اسلامی، اصل دخالت حکومت در زندگی اقتصادی است؛ مسألهای که به اقتصاد اسلامی توان، انعطافپذیری و قدرت لازم برای جامعیت و فراگیری را میدهد.
آزادی سرمایهداری بیقیدوبند و آثار آن
پیش از تحوّلات صنعتی و در اوائل آن و پس از ظهور مکتبهای کلاسیک، نظریهٔ عموم علمای اقتصادی بر اساس آزادی در مالکیّت خصوصی تولید و مصرف و توزیع و سودبری بود، چنانکه قبلا اشاره شد، مبنای این آزادی را آزادی فطری و طبیعی میدانستند و عموماً معترف بودند که این آزادی، با تحوّلات اقتصادی و اوضاع اجتماعی تغییر وضع میدهد
مقالهای راهگشا در موضوعشناسی اوزان، مکاییل و مقاییس اسلامی
رسالهٔ حاضر، بررسی علمی و تطبیقی دربارهٔ یکی از موضوعهای مهم و حسّاس تمدن اسلامی یعنی: اوزان و مقیاسها و کیلهاست که در آن نظامهای مختلف واحدهای اندازهگیری که مسلمین در ممالک مختلف اسلامی از ظهور اسلام، تا اواسط قرن بیستم میلادی در مبادله و دادوستد و خرید و فروش خارجی و داخلی و رسمی و عرفی بهکار میبردهاند.